top of page

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Junior

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννημένα από 01/01/2008 μέχρι και 31/12/2011.

Για να αγωνιστεί μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία πρέπει ΟΛΑ τα μέλη της να ανήκουν σε αυτό το όριο ηλικίας.

Επιτρέπεται η ομάδα να έχει αθλητές που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Στην περίπτωση όμως που ένας αθλητής ανήκει σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία, τότε όλη η ομάδα συνολικά μεταφέρεται σε αυτή.

Στην κατηγορία θα σχηματιστεί ένας όμιλος των 3 ομάδων. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες δύο φορές (4 αγώνες ανά ομάδα). Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στον τελικό της Κυριακής.

Rising

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννημένα από 01/01/2004 μέχρι και 31/12/2007.

Για να αγωνιστεί μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία πρέπει ΟΛΑ τα μέλη της να ανήκουν σε αυτό το όριο ηλικίας ή στο αμέσως μικρότερο.

Επιτρέπεται η ομάδα να έχει αθλητές που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Στην περίπτωση όμως που ένας αθλητής ανήκει σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία, τότε όλη η ομάδα συνολικά μεταφέρεται σε αυτή.

Στην κατηγορία θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των 4 ομάδων. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες μία φορά (3 αγώνες ανά ομάδα). Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στους ημιτελικούς της Κυριακής

Elite

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές κάθε ηλικίας χωρίς περιορισμούς.

Οποιαδήποτε ομάδα ανεξαρτήτως ηλικίας, δύναται να δηλώσει τη διάθεση της να μην αγωνιστεί σε κάποια από τις άλλες τρεις κατηγορίες με ηλικιακό περιορισμό, αλλά να επιλέξει να διαγωνιστεί στην κεντρική Elite κατηγορία.

Στην κατηγορία θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των 5 ομάδων. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις άλλες μία φορά (4 αγώνες ανά ομάδα). Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στους ημιτελικούς της Κυριακής.

Veteran

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές γεννημένοι από 31/12/1979 και παλαιότερα.

Για να αγωνιστεί μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία πρέπει ΟΛΑ τα μέλη της να ανήκουν σε αυτό το όριο ηλικίας.

Επιτρέπεται η ομάδα να έχει αθλητές που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Στην περίπτωση όμως που ένας αθλητής ανήκει σε μικρότερη ηλικιακά κατηγορία, τότε όλη η ομάδα συνολικά μεταφέρεται στην παρακάτω.

Στην κατηγορία θα σχηματιστεί ένας όμιλος των 4 ομάδων. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες μία φορά (3 αγώνες ανά ομάδα). Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στον τελικό της Κυριακής.

Το κόστος συμμετοχής στη διοργάνωση ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά ομάδα συνολικά. Κάθε αθλητής θα λάβει μπλουζάκι, ενώ κάθε ομάδα θα δώσει αγώνες σε μορφή συμμετοχής σε όμιλο, εξασφαλίζοντας κατ' ελάχιστο 3 παιχνίδια ανά ομάδα, καλυμμένα από διαιτητές και εξοπλισμό. Τέλος, η διοργάνωση θα καλύπτεται από ιατρό και θα μεταδίδονται τα αποτελέσματά της ζωντανά μέσω ίντερνετ. Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν πλούσια δώρα!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με βάση τους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης. Θα ισχύσουν οι εξής ιδιαιτερότητες λόγω του 3on3:

  1. Ο αγώνας διεξάγεται σε ένα καλάθι, με την κεντρική γραμμή του γηπέδου να αποτελεί τμήμα εκτός του αγωνιστικού χώρου, μαζί με ότι βρίσκεται πίσω από αυτή.

  2. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για 3 ομαδικά σφάλματα (φάουλ). Από το 4ο και μετά, κάθε φάουλ τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή. Οι αθλητές διεκδικούν το ριμπάουντ κανονικά. 

  3. Μετά από ΚΑΘΕ αλλαγή κατοχής, η ομάδα που απέκτησε την κατοχή οφείλει να μεταφέρει νόμιμα τη μπάλα εκτός της γραμμής τριών πόντων πριν εκδηλώσει έγκυρη επίθεση. Μη τήρηση του παραπάνω οδηγεί σε παράβαση και αλλαγή κατοχής.

  4. Κάθε εύστοχο καλάθι μετράει για ένα (1) πόντο. Εύστοχη προσπάθεια πίσω από τη γραμμή των 6,75 μετράει για δύο (2) πόντους.

  5. Μετά από εύστοχο καλάθι, η κατοχή της μπάλας περνάει στην ομάδα που δέχτηκε το καλάθι.

  6. Αλλαγές επιτρέπονται μετά από κάθε εύστοχο καλάθι οποιασδήποτε ομάδας, καθώς και σε κάθε διακοπή του αγώνα.

  7. Οι αγώνες διαρκούν 12 λεπτά. Αν μία ομάδα φτάσει τους 15 πόντους, το παιχνίδι ολοκληρώνεται άμεσα. (Στην κατηγορία Junior, ο αγώνας διαρκεί 10 λεπτά και μέχρι τους 11 πόντους). Οι ομάδες θα έχουν σύντομη ανάπαυση μεταξύ των αγώνων, πριν ξεκινήσει ο επόμενος.

bottom of page